Frida Carolin

Life's to fast to be slow, just smile and enjoy

Liverpool

Kategori: Segling 2011

Hejsan, den 26:e började resan mot sex veckors segling tidigt med avfärd mot Skavsta, där vi tog flyget mot Liverpool. Efter bussresa och promenad bärandes på en tung packning så var vi "hemma" vi har framme på Älva. Vi blev tilldelade hytter och jag fick bo med bästaste Tilda och vi fick "tian" det är minsta hytten som finns på Älva, men vi får se det positivt det är ju mysigt? Eftermiddagen bestod av lunch, förtrogenhetsutbildning, middag på stan och sen en födelsedagsfika på Starbucks. Hade även nattvakt 2-4 underbart pigg som vanligt, sen fick vi sova några timmar till men jag hackade mest tänder i stället för att sova. Idag har vi varit på stadsvandring, museum och shoppat.

I morgon blir det avfärd mot Vigo, det blir säkert jätte bra hoppas vi! Man kan ju hoppas att det gungar lite lagom och att jag inte blir alltför sjösjuk...

Å jag glömde berätta att redan när vi kom till Älva var det stopp i toaletterna så vi har haft en toalett på 46 personer det är jätte bra när man ska försöka komma iväg på morgonen... Men nu ska de vara igång igen så vi hoppas på det!

Frida Hultberg, jungman
S/Y Älva 2011

Glömt hur man pluggar?

Kategori: Blogg

Det känns väldigt fel att säga det men det känns som om jag har glömmt bort hur man pluggar. Har suttit länge med minna papper som jag ska kunna på tisdag då jag har sammhälls prov men jag har bara kommit 2/11 sidor vilket inte är speciellt bra. Känns som om jag inte var vanan/flytet som jag brukar, det är jobbigt för nu måste jag ju anstränga mig ännu mer. Det är en vecka kvar tills min segling nu, kommer att vara borta dubbelt så länge som sist tillsammans med minna klasskompisar men jag klagar inte på att slippa lite svensk höst medans hela familjen är hemma.
Fast vädret dit jag ska kanske inte blir det bästa heller, åtminstonne inte i början. Jag kommer att ha med mig gummistövlar och jag kommer även att ha med mig min nya seglarjacka som jag köppte igår innan jag jobbade. kom idag på att det är dags att börja fundera på vad jag ska packa, problemet är bara att det kommer vara så himmla olika väder under resans gång så det känns som om man behöver ha med sig många olika alternativ men bagaget får fortfarande inte väga mer än 15kg...
Och nu sitter jag deffenitivt inte och pluggar, får återkoma när jag har läst klart alla sidor i samhällskunskapen innan jag skriver lite mer och då om lite roligare saker...

Dansa tills du inte kan stå upp

Kategori: Blogg

Det är ungefär upplägget på våra dagar av estetisk verksamhet! Men det är underbart kul, nu ska man bara komma ihåg en helkorregrafi med de olika upp byggnadsmomenten vilket är ca. en halv timmes pass. Så i helgen blir det till att öva massor så att jag kan det perfekt!
I morgon är även planen att jobba 3h (en kort charter) på askungen och gå en sväng på stan och shoppa lite! Hoppas på en brahel och att inte plugget tar alltförmycket tid. har två prov nästa vecka men de är rätt korta avsnitt så det borde gå bra!