Frida Carolin

Life's to fast to be slow, just smile and enjoy

Julfirande

Kategori: Praktik XPRS

Vi låg i Tallin 24-25e och var ur trafik. Det kändes dock mest som om vi hade en liggdag i oktober för vädret var därefter och det är ingen direkt julstämning ombord, därför är det mest konstigt när man hör julmusik. Vi hade i alla fall lite underhållsarbete under dagen, vi började med kontroll av lejdarna och sen blev det att alla hjälptes åt att skrubba bildäck noga. Mitt när alla gjorde sig iordning för att gå ner till middagen så blev det bestämt att vi skulle skifta (byta kajplats) och i all stress så körde vi sönder räckena på rampen då vi inte fällde ner dessa, så vi fick såga loss dem. Det vart sedan en trevlig julmiddag även om de har konstig julmat på detta ställe (även fast jag inte är sugen på julmat efter förra året). Och den 25e var det meningen att vi skulle göra lite mera underhåll men hela dagen gick åt till att montera loss de trasiga räckena och ta ner dessa till maskin för att fixa så de blev raka istället för krokiga, sen blev det film kväll! 

Ordlista

Kategori: Praktik XPRS

Även om vi inte är de enda ombord som har svenska som modersmål så är det ibland väldig skillnad på hur vi pratar, tog ett tag innan man förstod vad de menade men här är i alla fall en ordlista på några ord jag hör ofta som de säger "fel"
Funksionerar - fungerar
Fara - åka/gå
Roski - papperskorg 
Noisa - prata för mycket (utan att säga nått viktigt) 

Ny energi?!

Kategori: Praktik XPRS

Ny energi?! Just nu skulle jag behöva en riktig energi boost men vet inte riktigt vad jag ska göra för att få denna. Åker mellan Tallin och Helsingfors och allt är bara grått så att titta ut ger nästan motsatt effekt. Men det är bara en vanlig jobbdag (måndag) sen ligger vi den 24-25 och då kommer det vara lite jobb men även firas jul ombord vilket nog kommer göra att jag får den boost jag behöver för att orka med även de sista dagarna innan jag får åka hem. Å när jag kommer hem så kommer jag dricka massa smoothies och inte äta en enda potatis, en liten random detalj men det är nått jag ser fram emot med att komma hem iaf.