Frida Carolin

Life's to fast to be slow, just smile and enjoy

Kort uppdatering

Kategori: Praktik XPRS

Just nu är det tempo noll här ombord, alla vet att de snart ska sluta då båten flaggar om i januari och dessutom är det många som är förkylda så vi ligger rätt lågt. 

Finns inte jätte mycket att uppdatera om men häromdan fick en bogserbåt hjälpa oss för att det blåste för mycket sidleds när vi skulle lägga till!

Nu är i alla fall denna arbetsvecka över, ledig dag imorgon och sen ska jag börja på bryggan!


Vi hade fin-väder imorse men nu börjar det bli kallt ute!

Måndag-Tisdag

Kategori: Praktik XPRS

Två dagar i maskin. Enligt min training manual skulle jag ner i maskin och hälsa på, så det gjorde jag i måndags och tisdags! Jag skulle få en allmän överblick av de dagliga rutinerna. Jag fick vara med och pejla tankar, starta upp allting på morgonen. 

Jag och Camilla fick sedan gå runt och ta kyl och pump vatten prover. Som vi sedan skulle göra tester på så vi lekte lite kemi halva dan, man skulle stoppa i tabletter och se vad vätskan fick för färg, det var en ganska lugn uppgift men det tog ändå en del tid då det var rätt många prover. 

Summan är i alla fall att nu kan jag kryssa i även den rutan i boken. 


Tisdagen avslutades med en kemdyk övning!

En dag i Helsingfors

Kategori: Praktik XPRS

Hej alla där hemma, idag är det söndag igen - ledig dag och jag har varit här i fyra veckor. 

Dagens äventyr bar i-land i Helsingfors igen, vi gick runt och kollade, åt en mysig lunch och fikade. Sen hyrde vi även skridskor och åkte på en spolad bana utomhus i city!