Frida Carolin

Life's to fast to be slow, just smile and enjoy

Kalmar

Kategori: Blogg

Nu har vi kommit igång med skolan igen och det känns både bra och konstigt. Bra för att det är dags att lära in nya saker, konstigt att inte kängre vara nyast på skolan de nya ettorna har ju kommit men det känns som om vi nyss började men det känns samtidigt som om vi har hunnit med massor. 
 
Denna läsperiod (termins halva) läser vi tre kurser, och på de tre dgar vi har varit i skolan märker man direkt hur olika de kommer att bli eftersom lärarna har så olika upplägg. Vi läser lasthandteringsoperationer, nautiska instrument och maritim kumunikation. Ena läraren är så pedagogisk att det känns som om man sitter på lågstadiet för att man fattar typ allt direkt även om det egentligen är rätt svårt, en annan kör på högläsning ur boken och en tredje pratar om allt annat än vad som ingår i kursen. En spännande mix men svårt att ställa om mellan tilfällerna. 
 
Det händer inte jätte mycket här nere än men det kommer igång mer och mer, känns bara som att man först måste stäla om sig att vara här och plugga sedan kan man gå upp på högvarv igen!

Summering av sommaren

Kategori: Blogg

Nu är jag tillbaka i Kalmar efter en sommar uppe i Sthlm. jag har jobbat ombord på Cinderellabåtarna precis som jag gjort de senaste sommrarna, dvs. varit ombord varannan vecka och ledig varannan. Det låter som ett rätt soft schema men jag har då jobbat fler timmar per månad än vad man gör på ett vanligt heltidsjobb. 
 
Jag och Erik spenderade en vecka på Gotland och sedan har farmor flyttat till en lägenhet så har hängt där en hel del, träffat kompisar och bara haft det chill. Känns inte som om jag har gjort så mycket under sommaren, den gick mest väldigt fort!
 
För er som inte föjler mig på instagram (fridacarolin) kommer här lite bilder från sommaren