Frida Carolin

Life's to fast to be slow, just smile and enjoy

Hej alla där hemma

Kategori: Praktik XPRS

Hej alla där hemma, nu har jag redan tappat tidsuppfattningen här men just idag vet jag att det är onsdag eftersom det betyder vaktbyte. Dvs. nu har hela besättningen bytts och det är bara nya matroser. Så nu r det lite så att jag måste lära om allt igen eftersom de har lite andra rutiner!

Finns inte sådär jättemycket att berätta men dagarna rullar på så snart är jag hemma igen. 

Kram 

Dag 1

Kategori: Praktik XPRS


Efter båt byte i Helsingfors var jag äntligen framme på XPRS. Mitt första uppdrag var att gå till pursen där jag skulle skriva kontraktet. Efter det skulle jag till infon för att få min hytt, men de hade glömt att boka en hytt åt mig så jag fick en tillfällig hytt och kommer behöva byta när de har bokat en hytt åt mig. 
Efter att jag lämnat min väska skulle jag gå upp till mässen och äta lite och sen vänta på att någon skulle hjälpa mig. Fick en rundvandring av Karin och sen fick jag gå och hämta kläder (iaf. lite). Sen så fick jag mest titta på för att lära mig hur förtöjning, lossning och lastning gick till. 

Snart framme

Kategori: Praktik XPRS

Blogg 27/10 10.00

Vet inte hur mycket jag egentligen sov inatt, var alldeles för nervös! Och det vart inte bättre av att jag försökte hålla koll på tiden när jag både bytte tidszon och att det blev vintertid. Det skulle bli +- 0 men man kan inte altid räkna med att telefonen ställer om rätt och det är ännu svårare att kolla om det blev rätt när man vaknat på morgonen.  Nu har jag varit uppe och ätit frukost så snart är vi framme i Helsingfors. Nervös FridaHär är det fin-väder!