Frida Carolin

Life's to fast to be slow, just smile and enjoy

Söndags frukost

Kategori: Blogg, Frukost

 
Många tycker det bästa med helgen är att man får sovmorgon men som många av er vet är jag för morgonpigg för att ta sovmorgon. Jag tycker istället at det bästa med helg är att man har tid att äta en riktig lyxfrukost. Idag blev det amerikanska pannkakor vilket är en favorit hos mig. Sen är det ju bara att varriera toppingen i evigheter.
 
Bästa tippset 
Då receptet är för två personer brukar jag när jag är själv göra iordning allt pulver men sen sparar jag hälften tills en annan dag. 

Grötfrukost

Kategori: Blogg, Frukost

 
Min standard frukost just nu är gröt, är en väldig periodare så det brukar variera men just nu är det alltså gröt som gäller. Jag brukar ta 1dl gryn och 2,5 dl vatten som jag kokar med lite salt. Med andra ord som en vanlig havregrynsgröt men jag varierar vad jag använder för gryn, det blir oftast havregryn men sen byter jag ut hälften mot dinkel eller rågflingor. 
 
Det roliga är ju såklart toppingen, som går att variera i oändlighet. Favoriten just nu är en skivad banan och ungefär en deciliter tinade hallon. En annan nyttig favorit är nötter och honung. 

Förkyld, igen

Kategori: Blogg

Vet inte om det bara är jag men efter ytterligare en helg i Stockholm har jag återigen åkt på en förkylning. Men det som är så konstigt är att det var länge sedan jag var såhär träningssugen. Och för mig är det alltid så, vet inte varför men det är inte mycket att göra åt saken, tänkte ta en lång promenad istället men då det blåser 15-20 m/s här i Kalmar och regnar så skppar jag även det, känns inte som om vädret kommer göra att förkylningen ger sig fortare.
 
Ska dock iväg och köpa citron och ingefära så att jag kan köra anti-förkylnings tee. 
Vad är erat bästa tipps mot förkylningar?!