Frida Carolin

Life's to fast to be slow, just smile and enjoy

Hur många matroser krävs det för att köra en buss?!

Kategori: Praktik XPRS

Dagens äventyr! När vi skulle lasta i Helsingfors fick vi reda på att vi skulle få ombord 4st bussar utan förare vilket lät lite underligt men det har man vant sig med. Sen kommer det fyra stycken typ SL bussar som körs av vikingline personal, blev lite stoj runt det. Vi lastade vidare som vanligt och tänkte väl inte mer på det. 

När vi skulle lasta av i Tallin så hoppade Reijo (en matros som egentligen är pensionär) in i den ena bussen och började köra iväg, efter bara någon meter så stannar han dock och frågar "vänta får jag köra denna" vi kon fram till att det var nog ok om han körde av den från båten så att vi blev av med den. 

När han lämnar båten får vi reda på att en lastbil som står precis vid bussarna måste bogseras ut av någon okänd anledning. Buss två hade en sån himla slagsida att ingen vågade köra den så vi satsade istället på buss nr4 som stod bakom den trasiga lastbilen. Vi tänkte backa ut den och köra runt den men varken jag eller Hanki fick bussen att åka någonstans. Och då kom Reijo och skulle hjälpa till, efter mycket om och men så fick han bussen att backa de tre meterns som behövdes men sen när vi skulle ändra till att åka framåt så gick det inte, det gick inte heller att fortsätta backa. Efter att åtta personer ur besättningen försökt få igång bussen så lyckades tillslut ena killen från hamnen igång den. Buss tre gick ännu värre så vi bestämde oss för att bogsera ut den!
Kommentera inlägget här: